Filluan regjistrimet në shkollën "Udha e shkronjave" për vitin mësimor 2018-2019


Regjistro emailin tënd

Regjistro e-mailin tënd për të marrë njoftime nga shkolla "Udha e shkronjave" lidhur me programet e reja, garat, olimpiadat, çmimet, kurset online, librat, artikuj me interes për aktualitetin e arsimit etj.

Fituesit e Kompetencës Globale në Olimpiadën XVIII Kombëtare

Një nga garat në Olimpiadën XVIII Kombëtare ishte ajo e Kompetencës Globale që synon zhvillimin e aftësive të shekullit 21. Në video shpallen çmimet. 

Klasa 9 - Fituesit e Olimpiadës XVII Kombëtare

Ceremonia e Olimpiadës XVIII Kombëtare u zhvillua më 30 qershor 2018, në mjediset e Hotel Tirana International.  

Klasa 8 - Fituesit e Olimpiadës XVIII Kombëtare

Ceremonia e Olimpiadës XVIII Kombëtare u zhvillua më 30 qershor 2018, në mjediset e Hotel Tirana International. 

Klasa 7 - Çmimet e Olimpiadës XVIII Kombëtare

Ceremonia e Olimpiadës XVIII Kombëtare u zhvillua më 30 qershor 2018, në mjediset e Hotel Tirana International.

Klasa 6 - Fituesit e Olimpiadës XVIII Kombëtare

Ceremonia e Olimpiadës XVIII Kombëtare u zhvillua më 30 qershor 2018, në mjediset e Hotel Tirana International. 

Klasa 5 - Çmimet e Olimpiadës XVIII Kombëtare

Ceremonia e Olimpiadës XVIII Kombëtare u zhvillua më 30 qershor 2018, në mjediset e Hotel Tirana International    

Klasa 4 - Fituesit e Olimpiadës XVIII Kombëtare

 Ceremonia e Olimpiadës XVIII Kombëtare u zhvillua më 30 qershor 2018, në mjediset e Hotel Tirana International   

Klasa 3 - Fituesit e Olimpiadës XVIII Kombëtare - 3 qershor

Ceremonia e Olimpiadës XVIII Kombëtare u zhvillua më 30 qershor 2018, në mjediset e Hotel Tirana International  

Klasa 2 - Fituesit e Olimpiadës XVIII Kombëtare

 Ceremonia e Olimpiadës XVIII Kombëtare u zhvillua më 30 qershor 2018, në mjediset e Hotel Tirana International 

Klasa 1 - Fituesit e Olimpiadës XVIII Kombëtare - 1 qershor

Ceremonia e Olimpiadës XVIII Kombëtare u zhvillua më 30 qershor 2018, në mjediset e Hotel Tirana International

HATIXHE MEÇI - fituese në konkursin e pianos

Pjesë e Olimpiadës XVIII Kombëtare ishte edhe konkursi i instrumentit. Në përfundim, interpretimi i nxënëses Hatixhe Meçi, nga Gjirokastra, më 5 qershor 2018, u shpall fitues. Hatixhja mori pjesë në ceremoninë e çmimeve.

Trofetë e Olimpiadës XVIII KOmbëtare 1-9 qershor 2018

Ceremonia e Medaljeve të Olimpiadës XVIII Kombëtare do të organizohet në 30 qershor 2018 në Hotel Tirana International.

Intervistë me Sonja Kapedanin - mbajtëse e rekordit në not

Pjesë e ceremonisë së çmimeve të Olimpiadës XVIII Kombëtare "Udha e shkronjave" (30 qershor 2018) ishte edhe intervista e realizuar me nxënësen tonë Sonja Kapedani e cila është notare rekordesh kombëtare. Intervista u konceptua nga drejtoria e shkollës dhe u realizua nga nxënëset tona të klasës së nëntë Kristina Dimo dhe Kejsi Guçe. 

Livia Poçka reciton Lasgushin "Me zjarr ju flas me zjarr"

Livia Poçka është nxënëse nga Pogradeci. Ajo e recitoi kaq bukur këtë vjershë në hapje të Olimpiadës XVIII Kombëtare "Udha e shkronjave" për klasën e tretë, më 3 qershor 2018. Livia gjithashtu u shpall fituese medaljeje.

Bisedë me nxënësit e klasës së gjashtë në olimpiadë

Në bisedë morën pjesë Joan Haxhiu (Udha e shkronjave), Martin Fecani (Udha e shkronjave), Juara Malaj (Viktor Hygo), Sirio Dafa (Edith Durham), Hejli Dedja (Ilia Qiqi, Burrel).
Biseda u realizua në 6 qershor 2018, ditën e olimpiadës. Temat e bisedës: veprimtaritë tradicionale të shkollës suaj, a i përmbledh dëftesa të gjitha vlerat tuaja, çfarë vlerësoni tjetër, përgjegjësitë që ju njihni, siguria në aftësitë, aftësia për të reflektuar, krijimtaria, karakteri punëtor. 

Garat

Gjuhë shqipe

image262

Në garat e gjuhës shqipe përfshihen nxënës të klasave 1-9.  Programi është miksim ndërmjet programit të Ministrisë së Arsimit dhe kërkesave të vetë shkollës "Udha e shkronjave"

Matematikë

image263

Në garat e matematikës përfshihen nxënës të klasave 1-9.  Programi është miksim ndërmjet programit të Ministrisë së Arsimit dhe kërkesave të vetë shkollës "Udha e shkronjave"

Shkencë

image264

Në garat e shkencës përfshihen nxënës të klasave 1-9.  Programi është miksim ndërmjet programit të Ministrisë së Arsimit dhe kërkesave të vetë shkollës "Udha e shkronjave"

Kompetencë Globale

image265

Kompetenca Globale është një drejtim i ri i punës së shkollës "Udha e shkronjave" që shkon një hap me zhvillimet më të fundit botërore në fushën e aftësive të shekullit 21. 

Beethoven - Simfonia 7

image266

Simfonia VII e Ludvig Van Beethoven është hapi ynë i parë në testimin e aftësive muzikore të nxënësve. 12 pyetje për 12 copëza nga 30 sekonda iu bënë nxënësve nga klasa e parë deri në klasën e nëntë. 

Instrument

image267

Për herë të parë, nxënësve të Olimpiadës XVIII Kombëtare iu ofrua mundësia të konkurronin me dosje në konkursin e instrumentit. 

Rezultatet e Olimpiadës XVIII Kombëtare

 

Klasa 1 - Gjuhë shqipe - 1 qershor 2018

Klasa 1 - Matematikë  - 1 qershor 2018

Klasa 1 - Shkencë - 1 qershor 2018 

Klasa 2 - Gjuhë shqipe - 2 qershor 2018 

Klasa 2 - Matematikë - 2 qershor 2018

Klasa 2 - Shkencë  - 2 qershor 2018

Klasa 3 - Gjuhë shqipe - 3 qershor 2018 Klasa 3 - Matematikë - 3 qershor 2018

Klasa 3 - Shkencë - 3 qershor 2018

Klasa 4 - Gjuhë shqipe - 4 qershor 2018

Klasa 4 - Matematikë - 4 qershor 2018

Klasa 4 - Shkencë - 4 qershor 2018

 Klasa 5 - Gjuhë shqipe  - 5 qershor 2018 

Klasa 5 - Matematikë - 5 qershor 2018

Klasa 5 - Shkencë - 5 qershor 2018

Klasa 6 - Gjuhë shqipe - 6 qershor 2018

Klasa 6 - Matematikë - 6 qershor 2018   Klasa 6 - Shkencë - 6 qershor 2018 

 Klasa 7 - Gjuhë shqipe - 7 qershor 2018 

Klasa 7 - Matematikë - 7 qershor 2018

Klasa 7 - Shkencë - 7 qershor 2018

 

Klasa 8 - Gjuhë shqipe - 8 qershor 2018 Klasa 8 - Matematikë - 8 qershor 2018

Klasa 8 - Shkencë - 8 qershor 2018

Klasa 9 - Gjuhë shqipe - 8 qershor 2018 

Klasa 9 - Matematikë - Rezultati pritet në gusht nga Cambridge Assessment International Education

Klasa 9 - Shkencë - 8 qershor 2018

Files coming soon.

Download