Klasa 8 përfundon ciklin Cambridge Secondary 1

image104

Çfarë ndodh me programet?

Përfundon anglishtja, matematika, fizika, kimia, biologjia, informatika, Global Perspectives që u përkasin ciklit Cambridge Secondary 1 që fillon në klasë të gjashtë dhe përfundon në klasën të tetë. Gjermanishtja është në vitin e tretë të punës. Programet e tjera janë sipas Ministrisë së Arsimit. 

Kursi i Përshtatjes me Shkollën për nxënësit e rinj

Kursi i përshtatjes (rreth 100 orë individuale) synon t'i japë nxënësit të ri bazat që i mungojnë nga ndryshimi i programeve dhe ta bëjnë atë të aftë të përshtatet me ritmin e programeve kryesisht në lëndët anglisht, matematikë, biologji, kimi, fizikë, gjermanisht. 

Historiku i klasës sonë të tetë

Klasa jonë e tetë (2019-20) është një klasë mjaft cilësore si për nga shkëlqimi nga mësime ashtu edhe nga komunikimi që kanë me njëri-tjetrin, me mësuesit. 

Provimet Cambridge Checkpoint

Në fund të vitit, në prill 2020, kjo klasë do të zhvillojë provimet Cambridge Checkpoint në lëndët anglisht, matematikë, shkencë, global perspectives dhe në informatikë. Këto provime korrigjohen në Angli dhe raportet vijnë në muajin qershor 2020. Para se të zhvillohen këto provime, klasa do të zhvillojë një grup tjetër të provimeve të Kembrixhit që i zhvillon çdo klasë dhe që janë Cambridge Progression Tests. Këto teste na japin raporte shumë të imta. 

 
Lexoni artikullin "Udha e shkronjave" - një shkollë e shkëlqyer e Kembrixhit, ku bëhet analiza e rezultateve ndërkombëtare të cilave u është nënshtruar shkolla "Udha e shkronjave". Klliko LINKUN.  

Pjesëmarrja në Olimpiadën XX Kombëtare

Nxënësit do të përgatiten gjatë gjithë vitit për të konkurruar denjësisht në Olimpiadën XX Kombëtare "Udha e shkronjave" (8 qershor 2020) por edhe në konkurset e tjera të organizuara nga ministria, drejtoria arsimore apo shoqata e matematikës.

Çmimi

Pa transport 3400 euro. Transporti 450 euro.

Licensimet tona

image105
image106
image107
image108
image109
image110

Fituesit nga shkolla "Udha e shkronjave" në Olimpiadë

Klasa e tetë (vjet klasa e shtatë) pati disa fitues në Olimpiadën XVIII Kombëtare: Briana Vathi, Eneid Meta, Vanesa Prifti, Greg Dilo. Ndiqni çastin e shpalljes së tyre.

Hedije Jazaj dhe Maria Qirjazi

"Balada e Zogut të Vogël të Dallëndyshes" është në programin e Olimpiadës Kombëtare. 

 
Lexoni artikullin "Udha e shkronjave" - një shkollë e shkëlqyer e Kembrixhit, ku bëhet analiza e rezultateve ndërkombëtare të cilave u është nënshtruar shkolla "Udha e shkronjave". Klliko LINKUN.  

Ballet Sprint - fitues të vendit të parë

Festivali I i Kërcimit "Vota Ime" organizuar nga "Udha e shkronjave" si pjesë e Olimpiadës XV Kombëtare, ku juria përbëhej nga nxënësit fitues të olimpiadës.

Njihuni me tiparet e shkollës "Udha e shkronjave"

 Njihuni me tiparet, përparësitë, vendin e shkollës "Udha e shkronjave" në sistemin arsimor shqiptar. Në video keni argumentimin se pse shkolla "Udha e shkronjave" është shkolla me shërbimet më të mira arsimore.  

 
Lexoni artikullin "Udha e shkronjave" - një shkollë e shkëlqyer e Kembrixhit, ku bëhet analiza e rezultateve ndërkombëtare të cilave u është nënshtruar shkolla "Udha e shkronjave". Klliko LINKUN.  

SHKËLZEN DOLI, "ARBËRESHËS SIME"

Edhe klasa e tetë, ashtu si e gjithë shkolla "Udha e shkronjave", i kushtohet përvetësimit të vlerave më të mira të kulturës sonë kombëtare.

Revista "Udha e shkronjave"