Pse duhet të regjistroheni në të mesmen "Udha e shkronjave"

image49

Përgatitje e shkëlqyer për universitet me Cambridge IGCSE & A LEVEL

Klasa 10 realizon 7 certifikime Cambridge IGCSE dhe merr  dëftesën me njohjen më të lartë në botë Cambridge ICE.  Klasa 11, 12 realizon Cambridge A Level në pesë lëndë dhe merret diploma Cambridge AICE.

Vlera e bursave që morën nxënës të shkollës "Udha e shkronjave" gjatë 2019 ishte 350 000 euro (katër nxënës)

Cilësi e garantuar nga Cambridge Assessment International Education

"Udha e shkronjave" është shkollë zyrtare e Kembrixhit (numri AL007) miratuar nga Cambridge Assessment International Education në korrik 2012. Programet, metodologjia e mësimdhënies, kualifikimet, zhvillimi profesional, procesi certifikues realizohet nga Cambridge Assessment International Education.

Ne kemi një përzgjedhje të mirë të nxënësve të shkëlqyer

Grupi i nxënësve që formojmë ka shumë rëndësi. "Udha e shkronjave" tashmë ka certifikuar me IGCSE dhe A Level një numër të konsiderueshëm nxënësish të shkëlqyer. 

Tashmë kemi studentë në toplistën botërore të universiteteve

Gjatë vitit 2018, pranimet ishin në Universitetin e Torontos (Kanada), Universitetin e Sidneit (Australi), Universitetin Kings College Londër (Angli),  Universiteti i Denverit (SHBA), në Universitetin Jacobs (Bremen, Gjermani).  Kemi patur nxënës edhe në MIT dhe në Duke University.  

Klasa e nëntë dhe e dhjetë kanë nivel të shkëlqyer

Klasa e dhjetë dhe e njëmbëdhjetë që formohet mbi bazën e klasës së nëntë dhe të dhjetë që kemi kanë një nivel të shkëlqyer. 

Klasa 10 (që do të bëhet 11) në maj 2020 merr dëftesën Cambridge ICE me 7 lëndë të certifikuara IGCSE: anglisht, gjermanisht, matematikë, fizikë, kimi, Global Perspectives, teknologji informacioni dhe komunikimi, një nga vajzat do të bëjë edhe Travel and Tourism dhe një djalë Biologji. 

Klasa 9 (që do të bëhet 10) në maj 2020 mbron certifikimet IGCSE në anglisht, matematikë, fizikë. 

Për nxënësit e rinj kemi Kursin e Përshtatjes me Shkollën "Udha e shkronjave"

Megjithëse nxënësit e rinj që do të vijnë do të merren nga shtresa e nxënësve të shkëlqyer, ne e dimë që shumë prej tyre kanë bërë programe që janë më mbrapa me ritmin e programeve tona dhe nuk kanë realizuar 3 certifikimet që klasa jonë e nëntë i ka realizuar, ndaj shkolla "Udha e shkronjave" ka përgatitur programin e përshtatjes që është tepër intensiv dhe do të përfundojë që këto certifikime të merren në sezonin e muajit tetor, nëntor.

Cambridge a level DIPLOMA (11-12) dhe Cambridge ice, kl.9-10

image50

Drejt diplomës Cambridge AICE

Drejt diplomës Cambridge AICE

Drejt diplomës Cambridge AICE

Ju mund të na bashkoheni në klasën 11 me ciklin dyvjeçar (klasa 11-12) për diplomën Cambridge AICE.  Diploma Cambridge AICE jepet në shkollat e Kembrixhit në përfundim të studimeve dyvjeçare për moshat 16-19 vjeç. "Udha e shkronjave" fillon këtë program mbi bazën e klasës sonë të dhjetë në shtator 2020. Ne jemi duke kërkuar për nxënës të shkëlqyer që janë duke ndjekur klasën e dhjetë dhe në shtator fillojnë të njëmbëdhjetën.

REGJISTROHU

 Për t'u regjistruar na shkruani në whatsapp 0692076068 ose në info@udhaeshkronjave.edu.al 

image51

Drejt dëftesës Cambrige ICE

Drejt diplomës Cambridge AICE

Drejt diplomës Cambridge AICE

Ju mund të na bashkoheni në klasën e dhjetë për të marrë dëftesën Cambridge ICE

Dëftesa Cambridge ICE jepet në fund të klasës së dhjetë, pasi nxënësi ka mësuar dhe certifikuar jo më pak se 7 programe Cambridge IGCSE. Në shkollën "Udha e shkronjave" këto programe bëhe në klasën 9 dhe 10. Aktualisht kemi klasën e dhjetë që po përfundon këtë detyrë. Koha më e përshtatshme për regjistrim është klasa 9, por edhe për nxënës të shkëlqyer që shkojnë në të dhjetën ne bëjmë regjistrime, duke u ofruar Kursin e Përshtatjes me shkollën.

 REGJISTROHU 

image52

Cambridge IGCSE & A Level

Drejt diplomës Cambridge AICE

Cambridge IGCSE & A Level

Programet Cambridge IGCSE që ne i bëjmë në klasën e nëntë dhe të dhjetë dhe Cambridge A Level që i zhvillojmë në klasën 11 dhe 12 i japin nxënësit jo vetëm një nivel të jashtëzakonshëm në lëndët që ne kemi, por edhe një njohje të lartë ndërkombëtare dhe një dosje të shkëlqyer për aplikim në universitet ndërkombëtar.  

 REGJISTROHU 

Mosha ideale për të menduar për shkollën e mesme "Udha e shkronjave" Cambridge International School është fundi i klasës së tetë. Ne megjithatë regjistrojmë edhe në të dhjetën dhe të njëmbëdhjetën.

A e dini se ....

Tek ne kryhen testet e pranimit për Oxford dhe Cambridge

  • Gjimnazi  "Udha e shkronjave" është e vetmja shkollë e mesme ku kryhen provimet e pranimit në Universitetin e Kembrixhit dhe në Universitetin e Oksfordit, teste që realizohen nga Cambridge Assessment Admission Testing, departament i Universitetit të Kembrixhit, për llogari të të dy universiteteve.. 
  • Klikoni linkun për të verifikuar informacionin
  •  https://www.admissionstesting.org/find-a-centre/?region=tirana%20county&country=albania&city=tirana 

  • "Udha e shkronjave" është një shkollë ndërkombëtare e Kembrixhit që nga viti 2012, por jemi e para shkollë private shqiptare (nga viti 1997
  • Sivjet, vlera e bursave që morën nxënës të gjimnazit që kanë kryer certifikimet IGCSE dhe/ose As& A Level ishte 350 000 euro. 
  • "Udha e shkronjave" ka regjistrimet më të shumta në provimet e Kembrixhit IGCSE dhe A Level dhe rezultatet më të larta. 
  • "Udha e shkronjave" është organizatore e Olimpiadës Kombëtare që nga viti 2000 dhe mbi 70% e atyre që sot studiojnë në toplistën botërore të universiteteve dikur kanë qenë pjesëmarrës në këtë Olimpiadë. 
  • "Udha e shkronjave" e ka të argumentuar lidhjen e dokumentacionit që lëshon me pranimet në universitetet e toplsitës botërore (50 të parat).

image53

Tre vjet - mbi 15 certifikime ndërkombëtare cAMBRIDGE IGCSE, aS LEVEL, A LEVEL

Viti i parë (klasa 10) - 7 lëndë IGCSE dhe dëftesë Cambridge ICE

Në vitin e parë përfundojnë 8 certifikime IGCSE: anglisht, gjermanisht, matematikë, biologji, kimi, fizikë, teknologji informacioni dhe komunikim dhe Global Perspectives. Merret dëftesa Cambridge ICE.

Viti i dytë (klasa 11) - Cambridge As Level

Certifikohen 5 lëndë me certifikatën Cambridge As Level. Viti i parë i programit dyvjeçar Cambridge A Level.

Viti i tretë (klasa 12) - Cambridge A Level dhe diploma Cambridge AICE

Nxënësit e shkollës "Udha e shkronjave" plotësojnë kushtet e diplomës Cambridge AICE, më e njohura në botë.

350 000 euro vlera e bursave të fituara në 2019

4 nxënës fitojnë bursa në Zvicër dhe Angli me vlerë 350 000 euro

Suksesin më të madh në këtë drejtim e fitoi Darli Seranaj që u pranua në Aiglon College, Lozanë, Zvicër për 2 vjet me bursë 100% në mësim, ushqim dhe akomodim.  Dy nxënës të tjerë fituan bursa me vlerë 52 000 paund secili (dy vjet në Angli) dhe një tjetër bursë 70% për vitin e fundit. Letra e falenderimit të Darlit për shkollën "Udha e shkronjave" 

Në shkollë më është rritur vetëbesimi dhe pjekuria dhe me anë të programit që shkolla "Udha e shkronjave" ofron, gjithmonë kam patur mundësinë për të qenë një hap përpara të tjerëve. 

Që nga klasa e parë e deri në klasën e nëntë gjysmën e ditës sime e kam kaluar me ju duke marrë edukimin, etikën e punës dhe dijet bazë, të cilat do të jenë themelet për vazhdimin e udhëtimit tim në pjesën akademike dhe shoqërore. 


Faleminderit juve për punën e palodhur dhe që jeni bërë pjesë e suksesit tonë e që u gëzoheni sukseseve tona, ashtu sikur të ishin tuajat. 


Me mirënjohje për mësuesit tanë,


Darli Seranaj, Tiranë, më 22 prill 2019  

SHËNIM I REDAKSISË:


Darli Seranaj, nga viti që vjen do të studiojë në një nga kolegjet e mesme më të mira të Zvicrës dhe të botës (sistemi IB), Aiglon College,  ku ka fituar bursë 100% (mësim, strehim, ushqim përfshirë) për 2 vjet.

 

Kur thotë "pjesë e suksesit tonë" e ka fjalën edhe për motrën Siborën, edhe ajo dikur nxënëse e shkollës "Udha e shkronjave" dhe që tashmë studion statistikë në Duke University, një nga universitetet e toplistës botërore.


Falenderojmë Darli Seranaj dhe familjen e tij për këtë vlerësim të shkollës sonë, në një çast kur puna jonë është tepër e përqëndruar në investimin tonë në shkollën e mesme. 

Darli ka patur suksese të shumta në shkollë duke qenë gjithmonë nxënësi më i mirë i brezit të vet, fitues në olimpiadë dhe dy vitet e fundit sukseset e tij janë certifikuar ndërkombëtarisht me tre certifikime Cambridge IGCSE në matematikë, anglisht, teknologji informacioni dhe komunikimi (me vlerësime A*, A, A), që në klasën e nëntë (zakonisht merren në të dhjetën) dhe më 13 gusht 2019 mori vlerësimin A në matematikën As Level në matematikë (diçka që në Angli ndodh në vitin e njëmbëdhjetë, ndërsa Darli me shkollën "Udha e shkronjave" e realizoi në të dhjetën). 

image54

Disa artikuj me interes për t'u lexuar nga prindërit

Çfarë duhet të dijë një gjimnazist

Çfarë duhet të dijë një gjimnazist

Çfarë duhet të dijë një gjimnazist

image55

Artikulli "10 gjëra që një gjimnazist duhet t'i dijë" është një artikull shumë i mirë për këshillimin e karrierës. 

Jemi një shkollë e shkëlqyer

Çfarë duhet të dijë një gjimnazist

Çfarë duhet të dijë një gjimnazist

image56

Artikulli "Udha e shkronjave" një shkollë e shkëlqyer e Kembrixhit" analizon rezultatet tona vitin 2017-2018.

Cambridge Global Perspectives

Çfarë duhet të dijë një gjimnazist

Cambridge Global Perspectives

image57

Lënda Global Perspectives vijon deri në fund të gjimnazit dhe dy kualifikime (pra certifikime). 

Lexoni nga Cambridge në këtë LINK ose nga "Udha e shkronjave" në këtë LINK.

Një histori suksesi

Njohja e Kembrixhit në SHBA, MB, Kanada, Australi etj.

Cambridge Global Perspectives

image58

Artikulli "Përvoja ime me programin e shkëlqimit "Udha e shkronjave" synon të argumentojë lidhjen që kanë certifikimet ndërkombëtare me suksesin në pranimet në universitetet e toplistës botërore.

Lajmet e rreme çojnë në shkollime të rreme

Njohja e Kembrixhit në SHBA, MB, Kanada, Australi etj.

Njohja e Kembrixhit në SHBA, MB, Kanada, Australi etj.

image59

Artikulli "Fake News" nga shkolla private për maturën shtetërore, synon të argumentojë një lloj i veçantë i gënjeshtrës së shkollës private. 

Njohja e Kembrixhit në SHBA, MB, Kanada, Australi etj.

Njohja e Kembrixhit në SHBA, MB, Kanada, Australi etj.

Njohja e Kembrixhit në SHBA, MB, Kanada, Australi etj.

image60

Artikulli "Njohjet e Kembrixhit në shtete të caktuara" tregon sa lart vlerësohen kualifikimet e Kembrixhit në pranimet, sidomos në Mbretërinë e Bashkuar, SHBA, Kanada, Australi.

Paraqitje e klasës së dhjetë "Udha e shkronjave"

Kjo klasë e dhjetë që ne do të hapim, bazohet në klasën e nëntë që sapo mbylli  vitin 2018-2019, me rezultate të shkëlqyera, të provuara edhe në provimet e lirimit ku ata mesataren e patën 9.41 (mjaft lart), ku në anglisht morën notën mesatare 9.9 (vetëm një nëntë të gjitha 10), në gjuhë shqipe mesataren 9.25 dhe në matematikë mesataren 9.1, për më tepër është klasa Në këtë video do të njiheni me përshtypjet e nxënësve që do të hapin klasën e dhjetë rreth përvojës së deritanishme me shkollën "Udha e shkronjave" si edhe me disa nga paraqitjet e programeve nga ana e mësuesve të shkollës.

image61

shkolla e mesme "udha e shkronjave"

11,12 dhjetor 2019 - U zhvillua Olimpiada Kombëtare Matematikë dhe Fizikë

Sivjet, "Udha e shkronjave" paraqitet me nxënësit e klasës së dhjetë. Morën pjesë në këtë konkurrim edhe dy nxënës nga klasa e nëntë Briana Vathi dhe Eneid Meta.  Në përfundim të korrigjimeve, nxënësit më të mirë të shkollës sonë ishin : 


MATEMATIKË

(vendi 1) - Jora Demaj 

(vendi 1) - Briana Vathi 

(vendi 3) - Toni Zemani 

image62

13 dhjetor 2019 - Olimpiada e Kimisë

Nxënësit e klasës së dhjetë morën pjesë në Olimpiadën Kombëtare të Kimisë për shkollat e mesme, faza e parë, që zhvillohet në shkolla.  Jemi në pritje të rezultateve (korrigjohen nga mësuese Mirela Shkurti). 

Ndërkohë skema e zgjidhjeve ka ardhur nga Drejtoria Arsimore dhe e gjeni tre seksione më poshtë. 


Klasifikimi 

Vendi 1 - Henri Feto

Vendi 2 - Jora Demaj

Vendi 3 - Toni Zemani

image63

12 dhjetor 2019 - u zhvillua faza e parë e Olimpiadës Kombëtare të Fizikës

Sot, u zhvillua faza e parë e Olimpiadës për shkollat e mesme. Faza e parë përfshin konkurrimin brenda shkollës. Faza e dytë është në rang  Tirane do të jetë më 18 janar 2019.  Tezat dhe çelësin e zgjidhjes e gjeni dy seksone më poshtë në këtë faqe. 

Vendi 1 - Henri Feto (klasa 10)

Vendi 2 - Jora Demaj (klasa 10)

Vendi 3 -  Eneid Meta (klasa 9)

image64

Olimpiada e Biologjisë - klasa 10 - faza e parë e Olimpiadës Kombëtare

Më 16 dhjetor 2019, u zhvillua faza e parë e Olimpiadës Kombëtare të Biologjisë për klasën e dhjetë. 

Në këtë konkurs nga shkolla jonë konkurroi Henri Feto, që do të na përfaqësojë edhe në fazën e dytë ku konkurrimi është në rang qyteti (Tiranë). I urojmë suksese Henrit. 

image65

Eneid Meta dhe Briana Vathi kualifikohen për fazën e dytë

Eneid Meta dhe Briana Vathi, nxënës së klasës së nëntë realizuan sot testin e fazës së parë të Olimpiadës Kombëtare të Matematikës për klasën e nëntë dhe u kualifikuan për fazën e dytë. Të dy kanë qenë fitues tradicionalë në garat e matematikës që ka organizuar "Udha e shkronjave" ose në "Kangaroo". 

tezat matematikës, fizikë, KIMI - klasat 10, 11, 12

Nxënësit që duan të përgatiten për certifikimet ndërkombëtare Cambridge IGCSE dhe/ose A Level, të na kontaktojnë në WhatsApp në 0692076068, t'ju nisim datat e provimeve të majit 2020. Këto kualifikime janë një pikë e fortë në aplikimet në universitet ndërkombëtar ose për bursa.
Nëse ju dëshironi t'i bashkoheni shkollës së mesme "Udha e shkronjave" do të rezultojë në vendimin më të rëndësishëm të jetës suaj. 

image66

Certifikimet Cambridge IGCSE - A LEVEL

Tepër të rëndësishme për aplikimet për universitet ndërkombëtar dhe bursa

Certifikimet Cambridge IGCSE dhe Cambridge A Level janë tepër të rëndësishme për të fituar konkurrencën për vende në universitetet më të mira të botës dhe për bursa. Për më tepër ju kur bëni këto certifikime kaq të larta, jeni të lidhur edhe me Olimpiadën XX Kombëtare dhe nxënësit që marrin A* në IGCSE dhe/ose A në A Level vlerësohen me medalje. Kështu certifikimet i shërbejnë plotësimit të shkëlqyer të dokumentacionit tuaj për universitet.    Për regjistrime, na shkruani menjëherë në Whatapp në 0692076068 ose info@udhaeshkronjave.edu.al  

image67

Certifikoni gjuhën e huaj me cambridge igcse

Baza e suksesit në universitet ndërkombëtar është cilësia e gjuhës së huaj

"Udha e shkronjave" si shkollë e Kembrixhit nuk ju lodh duke u marrë kohën në konkurrime që janë pa reputacion ndërkombëtar. Ne ju ofrojmë njëkohësisht certifikimin ndërkombëtar Cambridge IGCSE dhe renditjen në Olimpiadën XX Kombëtare për shkollat e mesme edhe në gjuhët e huaja. Kështu ju siguroni një dokumentacion shtesë me reputacion tepër të lartë.  Për regjistrime, na shkruani menjëherë në Whatapp në 0692076068 ose info@udhaeshkronjave.edu.al 

image68
Lajm i fundit

shkëlqim në igcse

Më 13 gusht 2019, u dhanë notat e provimeve Cambridge IGCSE. Klasa jonë e nëntë (baza e klasës së dhjetë), mori  këto vlerësime të larta:

MATEMATIKË: 5 nota A, një notë B dhe dy C

ANGLISHT: 2 nota A, 3 nota B dhe një notë C. 

INFORMATIKË: 3 nota B dhe një notë C. 

Vlerat e programit Cambridge IGCSE në informatikë

Earta (studion për informatikë në Tiranë) dhe Kristi (tani studion në Kanada) kanë qenë nxënës të shkollës "Udha e shkronjave" që i kanë kryer disa nga programet Cambridge IGCSE.

Nxënës të shkollës "Udha e shkronjave" që studiuan IGCSE

Xhovana, Marini dhe Nensi kanë kryer me sukses disa progame Cambridge IGCSE dhe ata tregojnë përvojën e tyre me to.